Družina

Starševstvo je težka in odgovorna naloga, a prinaša veliko zadovoljstva. Vsako otrokovo obdobje prinaša v družino nove izzive – ko ni več pleničk, se pojavi trma, ko se le-ta umiri, se pojavljajo vse večje zahteve v šoli, ko se jih malce privadimo, pa so naši mulčki že na poti v odrasli svet in nas vse manj potrebujejo.
Vsaj na zunaj se kaže tako, medtem ko znotraj še vedno hrepenijo po naši bližini… Preberi več >

Posameznik

Tekom terapije se posameznik prične bolje zavedati povezanosti vseh svojih področij – mišljenja, vedenja, čustvovanja, telesa, okolja v katerem živi ter tudi področja duhovnosti.
Običajno to prinese spremembe, ki pozitivno vplivajo na naše življenje – od tega, da si znamo vzeti čas za sebe, se pričnemo pravilno prehranjevati, do tega, da se manjkrat nahajamo v konliktnih situacijah… Preberi več >

Par

Partnerski odnos se skozi čas spreminja, po začetni fazi zaljubljenosti oba posameznika pričneta spoznavati, da njun odnos niso zgolj prijetne stvari. Vanj vnašata tudi vsebine iz svoje lastne preteklosti, mnogokrat skušata v partnerju dobiti tisto, kar sta pogrešala v otroštvu.
Partnerski odnos je nekaj, kar je potrebno negovati, še zlasti v obdobjih, ko imamo manj časa drug za drugega – ko pridejo otroci, gradimo hišo, smo pogosto na službenih poteh ali smo postavljeni pod težke preizkušnje kot je izkušnja neplodnosti… Preberi več >

Mladi

Mladostništvo je obdobje, ki je lahko zelo stresno – kar naenkrat se pričnejo kazati spremembe na telesu in dobim občutek, da me nihče ne razume. Včasih še sam/sama ne vem kaj se z menoj dogaja. Zato sem lahko enkrat dobre volje, spet drugič bi najraje kar ostal/ostala v postelji. In včasih pomaga, da se o tem pogovoriš z nekom izven tvoje družine.
Mladim pa nudiva tudi podporo v športu, ko le ta prične postajati profesionalen. Običajno se najprej naučimo različnih sprostitvenih tehnik >

Metode dela

Pri svojem delu uporabljava znanja transakcijske analize, integrativne psihoterapije, psihoterapije travme, EMDR, brainspottinga. Barbara uporablja še znanja eksistencialne psihoterapije, pedagogike, sociologije ter pozitivne psihologije, Marjan pa izkušnje iz managementa.

ANG: Supervision of TA and Integrative Psychotherapy

Travmatične izkušnje, metodi EDMR in Brainspotting

ANG: Teaching of psychotherapy, Methods of learning

V osnovi predstavlja proces integracije osebnosti …

Teorija osebnosti in psihoterapija za doseganje…